Местността Дрънчи дупка е разположена край село Мелница само на 18 км от град Елхово. Обявена е за природна забележителност през 1968 г. с цел опазване на пещерната яма Дрънчи Дупка.

Пещерата се намира в широколистна гора. Тя е пропастна с денивелация 24 м и дължина 27 м, на дъното на която тече подземна река. Пещерата е истинско предизвикателство за спелеолозите и любителите на екстремните спускания в неблагоустроени пещери. Името й идва от там, че заради специфичните варовикови скали и отвори на пещерата, когато се хвърли камък се чува кънтене. За да чуете дрънченето на пещерата е необходимо да си вземете камъче по пътя, защото около самата пропаст почти няма останали.

Параклис в местността Дрънчи Дупка

Храм „Рождество Пресвято Богородично” се намира в самото подножие на хълма, на който е пропастната яма Дрънчи дупка. Първите исторически данни сочат, че на това място е съществувал манастир още през 1850-1855 г. Днес, храма все още пази своята история като незабравима легенда, която се предава от поколение на поколение. Тя разказва за двамата братя, които след съновидение откриват прастарите основи на манастира в местността „Домуз Бунар“ (дн. „Дрънчи дупка“). Техните семейства са били бедни и те започват да обхождат селата в околията, за да съберат средства за възстановяването на манастира. И така с помощта на много хора, обединени в общата кауза, през 1928 г. отварят храм „Рождество Пресвято Богородично“. Постепенно се построяват килии, пристигат монаси и започва активна църковна дейност.

В храма има два кайнака (извора) с чиста изворна вода, за която се казва, че има много силни лековити качества. Самият храм е построен върху аязмо, чиято вода сякаш „излиза“ от храма, разпределена в девет чучура. Всяка първа седмица на месец Септември, когато е храмовият празник и през всички Великденски празници тук се извършват тържествени богослужения и веселия.