Одринската синагога е най-голямата в Турция и третата по големина в Европа. Историята й датира от Сеферадската общност, която бяга от преследване към Европа през 1492 г. и намира убежище в Османската империя.
В големия пожар, който е избухнал през 1905 г., синагогата изгаря до основи. Тя е възстановена с едикт на султан Абдулхамит II и е пусната в експлоатация в навечерието на Пасха през 1907 година. Френският архитект France Depré проектира сградата, като образец на синагогата Tempel на Leopoldstädter във Виена.Синагогата е изоставена, когато еврейската общност в Одрин е принудена да напусне града, след тракийските събития през 1934 г.
Синагогата има важно място за евреите от гледна точка на историята им. Синагогата е отворена за поклонение до 1983 г., след което изоставена и изправена пред унищожение, поради отсъствието на нейната общност.
През 1995 г., отговорността за синагогата се прехвърля в Генералната дирекция на вакъфите. Синагогата се възстановява през 2010 г. и е отворено отново през 26 Март 2015 г.